Huurcontract telecom-opstelpunt Telfort opgezegd?

Opzegging huurovereenkomst / contract telecom-opstelpunt Telfort ontvangen?
17 augustus 2007

Heeft u als woningbouwcorporatie, vastgoedeigenaar, particuliere eigenaar of VvE een opzeggingsbrief van Telfort tot beeindiging van de huidige huurovereenkomst/ contract ontvangen inzake een telecom-opstelpunt (antenne – site, zendmast) geplaatst op uw vastgoedobject?

Bent u reeds benaderd door een intermediar, acquisiteur om de bestaande Telfort-structuur over te nemen voor bijvoorbeeld een Wimax – opstelpunt, Tetra – opstelpunt en / of een andere toepassing?

Heeft u andere vragen of behoefte aan advies van een onafhankelijke organisatie, welke enkel in opdracht van vastgoedeigenaren werkt, met betrekking tot GSM -, UMTS -, Wimax -, Tetra – opstelpunten neemt u dan contact op met PROPERTY-TELECOM via: http://www.property-telecom.com/

KPN gaat het Telfort netwerk verkopen
26 April 2007
TelecomPaper bericht dat KPN met meerdere geinteresseerde partijen praat over de verkoop van het Telfort netwerk. KPN heeft eind 2005 Telfort overgenomen en sinds afgelopen jaar zijn kunnen de KPN en Telfort abonnee’s roamen over beide netwerken. Eerder heeft KPN de GSM frequenties verkocht aan T-Mobile.
Nu KPN in vergevorderd stadium is om de Telfort klanten over te zetten op het KPN netwerk komt de verkoop van het Telfort netwerk niet overwacht. De verkoop kan mogelijk goed nieuws zijn voor de enkele 10.000-den edge gebruikers, want dit netwerk blijft dan in de “lucht”. Het zou fraai zijn als de nieuwe partij het Telfort en Orange netwerk koopt. Er is dan een vierde netwerk zonder veel coverage problemen.

KPN-netwerk dicht gaten voor Telfort-beller
04-07-2006

Telfort start een pilot op het KPN-netwerk, om witte vlekken in het netwerk te dichten. Klanten van Telfort kunnen roamen op het netwerk van KPN als er geen Telfort-dekking is. De pilot wordt gehouden op enkele specifieke locaties in Nederland waar geheel geen Telfort-dekking is. De pilot is gestart in Venray, waar klanten nu kunnen bellen of gebeld worden via het KPN-netwerk. Het is een eerste stap naar de netwerkintegratie die al eerder werd aangekondigd, en is het gevolg van de overname van Telfort door KPN.
De pilot start deze maand en betreft een relatief beperkt gebied rondom Venray, waarbij een klein percentage Telfort klanten betrokken is. Na de evaluatie zullen in de loop der tijd andere locaties volgen. De klanten krijgen een bericht, hoe zij hun telefoon kunnen instellen. Na deze eenmalige handeling loopt alles vanzelf. Op de maandelijkse rekening verandert er niets. De Telfort klant heeft als voordeel dat zij op een plek waar ze voorheen geen dekking had, dit dan wel zal hebben.

Volledige integratie pas begin 2008 klaar
KPN en Telfort zullen na deze pilot verder werken aan de integratie van de twee netwerken. De eerste fase van dit project zal naar verwachting in de eerste helft van 2007 worden afgerond, terwijl de volledige integratie begin 2008 klaar moet zijn. Reden voor die integratie is een aanzienlijke kostenbesparing. Naast integratie van het 2G-netwerk wordt op dit moment door KPN en Telfort ook een gezamenlijk umts-netwerk uitgerold, dat versneld wordt opgewaardeerd met hsdpa-technologie, voor nog sneller mobiel internet.
KPN en Vodafone hebben de beste dekking. Dat komt vooral omdat zij licenties voor de 900 MHz-frequentie hebben, terwijl T-Mobile, Orange en Telfort vooral op de 1.800 MHz-frequentieband werken. KPN en Vodafone willen hun licentie verlengen. De BTG, club van telecommunicatiegrootgebruikers, vindt het correct als die licenties worden verlengd tot 2013, maar stelde vorige week dat T-Mobile en Orange dan toegang zouden moeten krijgen tot de netten van KPN en Vodafone, ook wel roaming genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.