KPN doet oude Telfort-masten van de hand

KPN doet oude Telfort-masten van de hand

KPN heeft 101 telecommunicatiemasten verkocht aan Novec, een onafhankelijke aanbieder van telecom-infrastructuur. Vanwege de integratie van het Telfort-netwerk in dat van KPN waren de masten overbodig geworden.

De masten worden door KPN en andere telecombedrijven nog wel gebruikt voor gsm- en umts-verkeer en kunnen ook ingezet worden voor het uitzenden van digitale radio- en tv-signalen en, in de toekomst, voor wimax. Ook de 210 Telfort-installatiepunten in hoogspanningsmasten zijn van KPN overgenomen, aldus het in Vianen gevestigde bedrijf. Novec, dat in 2004 is ontstaan uit de opsplitsing van Nozema, is een zelfstandige dochter van Tennet, een van de landelijke beheerders van de elektriciteitsinfractructuur.

Novec gaat de masten verhuren voor de distributie van telecom-, radio- en televisiesignalen. Uiteindelijk wil het bedrijf een landelijk netwerk voor de distributie van wimax, gsm, umts en t-dab kunnen bieden. Voor de koop van de KPN-masten beschikte het bedrijf al over 35 hoge zendpunten en beheerde het 500 antennes voor mobiele telecommunicatie en omroepsignalen in Nederland. KPN en Novec hebben geen financiƫle details over de transactie bekendgemaakt.

Bron tweakers.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.