Frequentiebeleid Consultatie i.v.m. uitgifte vergunningen voor mobiele communicatietoepassingen 2,6 GHz-band

Consultatie i.v.m. uitgifte vergunningen voor mobiele communicatietoepassingen 2,6 GHz-band

Consultatie i.v.m. uitgifte vergunningen voor mobiele communicatietoepassingen 2,6 GHz-band van:

1.De ontwerpregeling aanvraagprocedure en veiling gebruiksrechten frequentieruimte voor mobiele communicatietoepassingen d.d. 17 juni 2009;
2.De ontwerpvergunningen d.d. 17 juni 2009;
3.Voorlopige berekening individuele caps d.d. 17 juni 2009.
In verband met de voorgenomen uitgifte van maximaal 38 vergunningen voor mobiele communicatietoepassingen in de 2,6 GHZ-band en 1 vergunning in de band van 2010 tot 2019,7 MHz worden van 23 juni tot en met 21 juli 2009 ter uitvoering van artikel 5, eerste lid, van het Frequentiebesluit, het ontwerp van de Regeling aanvraag- en veilingprocedure vergunningen 2,6 GHz-band en de ontwerpvergunningen geconsulteerd.

De ontwerpregeling en ontwerpvergunningen werden al eerder geconsulteerd (van 12 maart 2008 tot en met 23 april 2008).

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft in reactie op een motie van Kamerlid Van Dam besloten nog meer ruimte te maken voor nieuwkomers op de markt voor mobiele communicatie. Er wordt thans ruimte gemaakt voor drie nieuwkomers. Dit kan door beperking van het aantal vergunningen dat Vodafone, KPN en T-Mobile kunnen verwerven op de aanstaande veiling van de frequenties in de 2,6 GHz-band. Voor de ontwerpregeling heeft dit een aantal aanpassingen tot gevolg die extern zijn gevalideerd door SEO Economisch Onderzoek en 2knowit. Het onderzoeksrapport van SEO Economisch onderzoek en 2knowit wordt tegelijkertijd met de ontwerpregeling openbaar gemaakt. Dit onderzoeksrapport gaat mede in op de markteffecten van de flexibilisering van de bestaande vergunningen voor mobiele communicatietoepassingen, een onderwerp dat nauw verbonden is met de aanstaande veiling van de frequenties in de 2,6 GHz-band. De exacte voorwaarden voor flexibilisering zijn momenteel nog in voorbereiding. Het voornemen is om deze ruim voor voornoemde veiling bekend te maken.

Bron: Ministerie EZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.