‘LTE HEEFT ECO-SYSTEEM NODIG’

Wil de volgende generatie mobiele netwerken, beter bekend als LTE, een voorspoedige en winstgevende uitrol in de diverse regio’s krijgen, dan moeten operators kijken naar een breder business model. Dit heeft telecomfabrikant Alcatel-Lucent benadrukt tijdens een persconferentie in de Franse hoofdstad Parijs. Het bedrijf noemt het een ‘eco-systeem’, waarbij zowel operators als andere – veelal non-telecom – partijen met een gezamenlijk verdienmodel werken.
Om tot een LTE-ecosysteem te komen, heeft Alcatel-Lucent een speciaal wereldwijd programma opgezet, ‘ng Connect’ geheten. De fabrikant probeert onder die vlag ondernemingen uit diverse marktsectoren te verenigen met als doel ‘het bevorderen van gezamenlijke verkoopkansen op basis producten en diensten die via of voor gebruik met LTE-netwerkinfrastructuur kunnen worden afgenomen´.

Alcatel/Lucent heeft voor zijn ng Connect vijf marktsegmenten gedefinieerd: Consumenten media en entertainment, Enterprise Collaboration en e-healthcare, Digital Signage, Automative connectivity en Cloud Computing. Op dit moment telt het ng Connect-programma 27 aangesloten ondernemingen, waaronder grote namen als Hewlett-Packard en Toyota.

Bron: TelecomUpdate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.