Vodafone bevestigd in gesprek te zijn met Ziggo en UPC

De geruchten doen al langer de rondte maar Vodafone heeft nu bevestigd dat de provider in gesprek is met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo (en voorheen UPC). De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Liberty Global is een tijdje terug gefuseerd met Ziggo en moederbedrijf Liberty Global zou nu in gesprek zijn met Vodafone. Mocht een fusie tussen Liberty Global en Vodafone tot stand komen dan zal het in één klap een van ‘s werelds grootste providers worden. Vodafone is momenteel de tweede grootste mobiele provider met een actief netwerk in 15 Europese landen. Liberty Global is een van de grootste providers van vast internet ter wereld.

In Nederland heeft Liberty Global praktisch heel het kabelnetwerk in handen. Het moet overigens nog blijken of een fusie, als beide bedrijven ermee instemmen, door kan gaan. Het kan namelijk zijn dat de mededingingsautoriteiten in Nederland en Europa de overname niet goedkeuren. Een fusie tussen Liberty Global en Vodafone kan namelijk op zowel Nederlands en Europees niveau slecht zijn voor de concurrentie omdat het bedrijf dat enorm groot is en daarmee ook flink wat macht zal hebben. Daarmee kan de concurrentie ondermijnd worden. Er is door Vodafone of Liberty Global nog niks losgelaten over de status van de gesprekken dus momenteel is er nog niet te zeggen of en wanneer een mogelijke fusie bekendgemaakt gaat worden.

Bron: gsmacties.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.