T-Mobile (mobiel) netwerk instabiel

T-Mobile netwerk instabiel

Quote:
T-Mobile waarschuwt voor netwerkstoringen door fusie
Door Arnoud Wokke, woensdag 20 augustus 2008 13:41, views: 12.457

Klanten van T-Mobile moeten de komende maanden rekening houden met storingen doordat het bedrijf zijn netwerk combineert met dat van Orange. Door een grote storing woensdag konden veel mensen niet bellen of gebeld worden.

Klanten van T-Mobile melden al een paar maanden op GoT dat het netwerk zo nu en dan platligt. Woensdag was het weer raak: door een grote storing kwam een deel van het netwerk op zijn gat te liggen. Het probleem lijkt zich volgens de reacties op GoT te concentreren rond Utrecht en is inmiddels opgelost.

De storing van woensdag staat niet op zichzelf. De integratie van de netwerken en de toestroom van nieuwe abonnees door de introductie van de iPhone hebben het netwerk van T-Mobile instabiel gemaakt. “We voeren nu veel vaker dan normaal werkzaamheden uit”, zegt woordvoerster Priscilla Tomasoa. “Dat doen we zoveel mogelijk ’s nachts, maar soms is het niet te voorkomen dat er ook overdag iets moet gebeuren.”

“Soms leiden die werkzaamheden tot het tijdelijk wegvallen van het netwerk. Dat gebeurt vaak lokaal en kortstondig, maar dat kan ook langduriger zijn en in een groter gebied gebeuren”, geeft Tomasoa toe. De netwerkproblemen zijn niet altijd zichtbaar: de telefoons kunnen aangeven dat ze vol bereik hebben, terwijl klanten niet kunnen bellen of gebeld kunnen worden. Waardoor dat komt, is niet duidelijk.

De integratie van de netwerken is in oktober klaar en T-Mobile verwacht dat de problemen dan opgelost zullen zijn. Het bereik van het T-Mobile-netwerk moet na de integratie een stuk verbeterd zijn, zegt Tomasoa. Daardoor kan ook de slechte 3g-ontvangst van de iPhone 3G verbeteren. “De netwerken van gsm en umts worden allebei beter”, belooft Tomasoa. T-Mobile zei eerder dat de slechte 3g-ontvangst lag aan de iPhone en niet aan het netwerk van de provider.

Bron: Tweakers.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.