KPN bestudeert zijn Belgische activiteiten

Telecomreus KPN legt de activiteiten van zijn Belgische vestigingen onder de loep. Het bedrijf kijkt of en hoe de onderdelen Sympac, Base, Getronics, SNT, Newtel Essence en Tele2/KPN Belgium beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Telecombedrijf KPN gaat zijn Belgische activiteiten doorlichten, met mogelijke herschikkingen of rebrandings tot gevolg. Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd, naar aanleiding van eerdere berichten dat het bedrijf de buitenlandse activiteiten van dochteronderneming Sympac stopt.

KPN is in Belgiƫ niet alleen met Sympac aanwezig, maar ook (en vooral) met Base, Getronics, SNT, Newtel Essence en Tele2/KPN Belgium. Callcenterdochter SNT uitgezonderd, liggen alle activiteiten dicht bij elkaar. Daarom bestelde KPN een studie die moet onderzoeken of de verschillende onderdelen beter op elkaar kunnen worden afgestemd.Ook de optie van een fusie van verschillende KPN-onderdelen zou op tafel liggen.

Tele2
Naast de Sympac-discussie draait de vraag vooral om de positionering van Tele2/KPN Belgium. De naam Tele2 moet sowieso binnen twee jaar verdwijnen en, zo oppert de krant, zou wel eens kunnen veranderd worden in Base. Dat gebeurt om beter weerwerk te kunnen bieden tegen Belgacom. Die concurrent speelt ook volop de combinatie uit van vaste en mobiele diensten, zeker na de overname van Scarlet.

In de Belgische KPN-filialen werken totaal 1700 mensen. Ze draaien een gezamenlijke omzet van 850 miljoen euro.

Bron: computable.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.