KPN wil O2 Duitsland overnemen

Scheepbouwer sluit overname Duitse O2 niet uit

KPN-topman Ad Scheepbouwer wil de Duitse tak van telecomconcern O2 overnemen, als moederbedrijf Telefónica de Duitsers in de etalage zet. Er is volgens hem voldoende synergie tussen KPN en O2.

Telecomreus KPN overweegt zijn Duitse branchegenoot O2 Deutschland over te nemen als moederconcern Telefónica het bedrijf door in de etalage zet. Dat zegt KPN-baas Ad Scheepbouwer.

Door de overname zou KPN een directe concurrent overnemen. In Duitsland is de telecomonderneming al eigenaar van E-Plus. Scheepbouwer heeft al nagedacht over de voordelen van de overname en meent dat er voldoende synergie zou zijn tussen zijn bedrijf en O2.

Marges
Aan persbureau Reuters vertelde de topman later dat KPN niet actief zoekt naar partijen om over te nemen. Wel hoopt hij ondanks de verslechterende economische omstandigheden de marges van zijn bedrijf tussen de 35 en 40 procent te houden.

KPN’s Duitse dochteronderneming E-Plus, positioneert zich in de markt als prijsvechter tussen de andere telecomaanbieders zoals T-Mobile en O2. Dat legt het bedrijf geen windeieren, gezien de omzetstijging van 9,1 procent in de eerste drie kwartalen van 2008. Behalve in Duitsland is KPN ook actief in België, Spanje en binnenkort ook Frankrijk (via het netwerk van Bouygues).

Scheepbouwer deed zijn uitspraak op een conferentie in Barcelona.

Bron: computable.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.