Ziggo gaat ‘proeftuinen’ op mobiele markt

Ziggo gaat ‘proeftuinen’ op mobiele markt

Kabelbedrijf Ziggo wil ervaring opdoen op de consumentenmarkt voor mobiele diensten door met ingang van maandag mobiel internet te leveren voor tablets en laptops. Dat gebeurt over het netwerk van KPN. Op termijn komen daar mobiele televisie en mobiel bellen bij.

,,We hebben gekozen voor de consumentenmarkt. Daar willen we ervaring opdoen om de producten later ook aan zakelijke klanten aan te bieden”, aldus een woordvoerder van Ziggo. ,,We hebben geen extra haast of een deadline voor de introductie van mobiele televisie en mobiel bellen.”

Onderzoeker Ed Achterberg van Telecompaper noemt het een voorzichtige start, maar begrijpt de keuze voor tablets en laptops. ,,Mobiele data past het best bij Ziggo, gezien de breedbanddiensten die ze al leveren aan huishoudens. Bellen is een zeer competitieve markt waar je met een zeer goede propostie moet komen. Anders kost het je veel tijd en veel geld.”

De kosten van mobiel internet
De kosten van mobiel internet bij Ziggo liggen tussen 19,95 euro per maand voor een basisabonnement tot 44,95 euro per maand voor Mobiel Internet Extra. ,,Dat zijn marktconforme prijzen”, aldus Achterberg. Klanten betalen eenmalig 9,50 euro aan aansluit- en verzendkosten en 45 euro voor een USB-modem. Bij een SIM-only abonnement gelden alleen de aansluit- en verzendkosten.

UPC, waarmee Ziggo de mobiele markt op wil, levert sinds eind juni mobiel internet voor tablets en laptops aan zakelijke klanten. De twee bedrijven kregen bij een veiling vorig jaar gezamenlijk frequenties in handen, maar die zijn nog niet klaar voor gebruik. ,,We zijn er voortvarend mee bezig”, aldus de zegsman van Ziggo.

Bron: belegger.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.