Vodafone en Rakuten zien in SpaceMobile mogelijkheden voor netwerkverbeteringen

Vodafone en Japan’s Rakuten zijn de nieuwe leidende investeerders geworden in een onderneming om mobiele dekking uit te breiden met behulp van het eerste mobiele breedbandnetwerk dat vanuit de ruimte zal worden uitgezonden. Het low-Earth-orbit (LEO), low-latency satellietnetwerk van het in Texas gevestigde AST & Science heeft de naam SpaceMobile en wil als eerste ter wereld rechtstreeks verbinding maken met standaard smartphones, zegt Vodafone in een verklaring.
Het SpaceMobile-netwerk maakt roaming van en naar terrestrial cellulaire netwerken mogelijk met vergelijkbare datasnelheden zonder speciale satelliethardware. AST & Science zal in eerste instantie 4G-diensten aanbieden aan partnernetwerken wereldwijd, met in de toekomst 5G.
Naast zijn investering heeft Vodafone ingestemd met een strategisch partnerschap en zal technische, operationele en regelgevende expertise bijdragen ter ondersteuning van de wereldwijde inzet van SpaceMobile. Het bedrijf geeft aan dat SpaceMobile een verbetering betekent van het netwerk in Europa en Afrika, met name in de buitengebieden. Ook biedt het grote verbeteringen tijdens natuur- of humanitaire rampen.

Bron: telecompaper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.