Worldmax begint na zomer Amsterdams WiMAX

Na CallMax gaat ook Worldmax binnenkort een WiMAX-netwerk commercieel exploiteren in en rond Amsterdam. Het plan is om na de zomer van start te gaan.

Na de zomer start Worldmax in en rond Amsterdam met de commerciƫle exploitatie van zijn eerste WiMAX-netwerk. WiMAX is een technologie die ergens het midden houdt tussen umts en Wi-Fi, en waarmee draadloos breedbandinternet over grote afstanden mogelijk is. Het draadloze netwerk van Worldmax biedt voorlopig een snelheid van 2 Mbps. Dat meldt de site Telecompaper. Het is niet bekend hoeveel een abonnement bij de aanbieder gaat kosten. Het netwerk is geleverd door Alcatel-Lucent en wordt op 17 juni gedemonstreerd tijdens het WiMAX Forum Global Congress in de Amsterdamse RAI.

Concurrent CallMax lanceerde in mei 2008 ook al een WiMAX-netwerk in Amsterdam. Dat netwerk heeft dezelfde bandbreedte beschikbaar als Worldmax en kan worden gebruikt voor internettoegang en VoIP-telefonie. Beide aanbieders beloven goede dekking, zowel buiten als binnenshuis.

Bron: computable.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.