‘Nederlandse en Duitse iPhone het snelst’

iPhone-bezitters in Nederland en Duitsland hebben de snelste dataverbindingen. In Australiƫ is de snelheid het laagst.

Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van technologiesite Wired, die lezers opriep om de snelheid van hun mobiele breedbandverbinding te testen en het resultaat op een plattegrond te plaatsen. Zo wilde Wired klachten onderzoeken over de lage snelheden die de nieuwe iPhone 3G zou halen.

In Nederland en Duitsland haalden testers gemiddeld zo’n 2000 kbps. Australische gebruikers kwamen niet verder dan 759 kbps. Vooral in de Verenigde Staten meldden iPhone-bezitters dat ze helemaal geen verbinding kregen met het snelle 3G-netwerk.

Providers

De site ziet grote verschillen tussen verschillende providers. T-Mobile, dat de iPhone in veel Europese landen aanbiedt, zou de hoogste gemiddelde snelheden halen. Optus en Virgin, beide in Australiƫ, scoren het slechtst.

Wired meldt dat ook in enkele grote steden, waar een goed 3G-netwerk zou moeten zijn, veel gebruikers een lage snelheid krijgen. Mogelijk heeft dat te maken met het massale 3G-gebruik in die gebieden, dat voor overbelasting van de zendmasten zou zorgen.

Problemen

Volgens Wired wijzen de resultaten van het onderzoek er op, dat de veronderstelde problemen met de snelheid van de verbinding meer met de kwaliteit van de netwerken dan met de iPhone zelf te maken zouden hebben.

Bron: nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.