Meer omzet T-Mobile in eerste kwartaal 2009

Meer omzet T-Mobile in eerste kwartaal 2009

T-Mobile heeft meer omzet geboekt in het eerste kwartaal van 2009. De omzet uit sms en mobiel internet bedraagt inmiddels bijna een kwart van de gemiddelde omzet per gebruiker.

T-Mobile heeft goede resultaten over het eerste kwartaal van 2009 gepresenteerd. De omzet nam toe tot 444 miljoen euro. Dat is 6,7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het kwartaal werd afgesloten met 5,235 miljoen klanten, waaronder 2,3 miljoen abonnementhouders en 2,9 miljoen prepaidklanten. Door administratieve correcties, die het gevolg zijn van de integratie van T-Mobile en Orange, is het aantal prepaidklanten afgenomen.
De gemiddelde omzet per gebruiker is iets gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal (van €25 naar €24). Het aandeel van non-voice (sms en mobiel internet) is toegenomen. Inmiddels bestaat bijna een kwart (24%) van de omzet uit non-voice, één procentpunt meer dan in het laatste kwartaal van 2008. Nooit eerder werd zoveel omzet met non-voice geboekt. De iPhone 3G zette volgens T-Mobile de trend, en wordt het gebruik verder gestimuleerd door recente snelheidsverhogingen en de introductie van de T-Mobile G1.

Bron: telecomwereld.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.