Gebruik mobiel internet zal verdrievoudigen

Gebruik mobiel internet zal verdrievoudigen

Het gebruik van mobiel internet zal de komende jaren flink toenemen, verwachten onderzoekers van Forrester Research. Eind dit jaar gebruikt 17 procent van de mensen in West-Europa zijn mobiel om te internetten.

Het gebruik van internet op de mobiele telefoon zal toenemen van 13 procent in 2008 tot 39 procent in 2014, zo hebben de onderzoekers berekend. Aan het einde van dit jaar telt West-Europa 334 miljoen mensen met een mobiele telefoon. Van hen zal iets minder dan één op de vijf zijn mobieltje gebruiken om mee te internetten, zo is de verwachting.

De stijging van het mobiel internetgebruik wordt voor een deel veroorzaakt doordat er meer toestellen in gebruik zullen zijn waarmee kan worden geïnternet. Op dit moment bezit ongeveer 18 procent van de West-Europeanen een mobiele telefoon die geschikt is om mobiel te internetten. Volgens de onderzoekers zal in 2014 één op de drie Europeanen zo’n mobieltje bezitten.

De recessie heeft niet al te veel invloed op de mobiele abonnementen, denkt Forrester-analist Thomas Husson. Het gebruik zal toenemen doordat er meer toestellen beschikbaar zijn en doordat er meer flatrate abonnementen komen, zo zegt hij tegenover persbureau Reuters.

Overigens publiceerde hetzelfde bureau, Forrester Research, eind juli nog een onderzoek waaruit bleek dat het gebruik van mobiel internet nog niet al te veel voorstelt. Ongeveer 6 procent van de ondervraagde consumenten zegt mobiele telefoon tenminste één keer in de maand te gebruiken om er e-mail mee te ontvangen en te versturen. Overigens doet Nederland het iets beter, wat het gebruik van mobiel internet betreft, dan de gemiddelde Europeaan.

Bron: cennexie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.