Operators zetten in op 4G-diensten

Operators zullen zelf diensten gaan uitrollen voor 4G. Dit concludeert onderzoeksbureau ABI Research in een onderzoek naar 4G-diensten voor consumenten.
Branche: Telecommunicatie

Operators die 4G-netwerken, of LTE of WiMAX, zullen gaan uitrollen, gaan de technologie niet als datatransportvehikel, of domme datapijp, gebruiken, maar zullen voor eindgebruikers eigen slimme mobiele internetdiensten of suites gaan opzetten, al dan niet in samenwerking met derde partijen. Dit stellen de onderzoekers in hun rapport 4G Mobile Consumer Services. De diensten zullen worden ontwikkeld op basis van IP en gebruikmaken van IMS-infrastructuren en cloudgebaseerde opslagmogelijkheden. Volgens de onderzoekers moeten deze diensten rond 2014 ongeveer zeventig miljard dollar aan omzet opleveren.

Diensten
Tot de diensten die voor 4G zullen worden uitgerold, behoren onder meer diensten op het gebied van internettoegang, de killerdienst voor 4G volgens ABI Reserach, location based services, multmediadiensten als VoD en P2P video sharing, mediadiensten als pay-per-view televisie en digitale radio en gaming. Al deze diensten zullen worden gecombineerd met sociale netwerkdiensten om een zo groot mogelijke doelgroep aan eindgebruikers te kunnen bereiken, aldus de onderzoekers. Daarnaast zullen de 4G-diensten beschikbaar komen voor zowel mobiele devices, als voor televisies en pc’s. Ten slotte zullen, volgens het onderzoek, operators hun 4G-diensten omvormen tot open ecosystemen. Hiervoor zullen verder partnerships met derde partijen worden opgezet aan wie ze de diensten in licentie kunnen geven of waarvan operators gerebrande diensten kunnen afnemen.

Bron: telecommagazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.