KPN heeft de 1000ste 4G+ locatie geactiveerd

De duizendste 4G+ zendmast in Den Haag is in gebruik genomen. Daarmee ligt KPN op schema met de uitrol van 4G+.

Door het 4G-netwerk van KPN te voorzien van de zogenoemde carrier aggregation technologie ofwel het stapelen van frequenties nemen capaciteit en snelheid toe. Hierdoor wordt de klantervaring nog beter op die plekken waar de vraag naar stabiel en snel mobiel internet groot is. KPN verwacht dat het aantal gebruikers met een 4G+ geschikt toestel (oa Samsung S6, S6 edge, LG G4, iPhone 6s) de komende tijd flink zal toenemen nu ook Apple heeft aangekondigd dat de nieuwste iPhone 4G+ ondersteunt.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN: ‘De uitrol van 4G+ loopt voorspoedig. Na als eerste provider in Nederland een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben gerealiseerd, laten we met de snelle uitrol van 4G+ opnieuw zien de gebruikerservaring van onze klanten als uitgangspunt te nemen.’ Inmiddels maken ruim 3 miljoen KPN-klanten gebruik van het landelijk dekkende 4G-netwerk van KPN. Dankzij 4G+ zijn snelheden tot 225 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload mogelijk.

4G+ is momenteel beschikbaar in alle grotere steden in Nederland en ook in andere delen van het land, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Ook in de rest van Nederland rolt KPN 4G+ verder uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.