Deadline loopt af voor overname T-Mobile Nederland

Op 16 november jl. liep de inschrijvingstermijn af voor partijen die mee willen dingen in de overnamestrijd rond de Nederlandse vestiging van operator T-Mobile. Dat stellen althans anonieme bronnen aan het financiële persbureau Bloomberg. Naar verluidt, zijn er zes geïnteresseerde mededingers.

Volgens de persbureaus Bloomberg en Reuters bestaan de zes potentiële kopers van T-Mobile uit de Amerikaanse kabelgigant Liberty Global (de eigenaar van de Nederlandse kabelexploitant Ziggo), de Franse operator LLiad en vier Britse en Amerikaanse investeringsmaatschappijen (Apax, CVC, Bain Capital en Providence).

Operator Deutsche Telekom, de moedermaatschappij van T-Mobile, heeft de Zwitserse bank Credit Suisse in de arm genomen om de verkoop van zijn Nederlandse dochter te begeleiden. Naar verluidt, moet T-Mobile Nederland voor een bedrag tussen de 3 en 5 miljard euro van eigenaar verwisselen. Deutsche Telekom wil de opbrengsten uit de verkoop onder meer gebruiken om zijn schuldenlast te verlichten, zo stellen ingewijden. T-Mobile Nederland heeft, naar eigen zeggen, 3,67 miljoen abonnees (peildatum einde derde kwartaal 2015), hetgeen een lichte krimp is ten opzichte van het derde kwartaal in 2014 (3,96 miljoen).

Bron: ict-update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.