Rotterdam: Open LoRa-netwerk gelanceerd

Open LoRa-netwerk gelanceerd

Een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties heeft in de afgelopen vier weken twintig gateways in de stad en haven laten plaatsen, waardoor het Rotterdamse open LoRa-netwerk een feit is. Via dit netwerk, ‘The Things Network – 010’ genaamd, staan slimme apparaten continu met elkaar in verbinding en wordt het ‘internet of things’ mogelijk.

Het LoRa-netwerk (‘Long Range Low Power’) is dekkend voor Rotterdam en vrij toegankelijk. Bijzonder eraan is dat het geschikt is voor apparaten die zeer weinig stroom en bandbreedte gebruiken. Of het nu gaat om sensoren die waterhoogte meten, of om een app die beschikbare plaatsen in een fietsenstalling doorgeeft of om sensoren die real-time de luchtkwaliteit meten. Objecten als boten en auto’s, de infrastructuur uit de haven, vuilcontainers en lichtmasten kunnen via dit netwerk opdrachten krijgen (aan/uit, open/dicht) en informatie doorgeven (vulgraad, mate van fijnstof).

Het netwerk is in korte tijd tot stand gekomen door een krachtenbundeling van verschillende partijen uit stad en haven: Intermax, Eneco, Teqplay, de Rotterdam internet eXchange, de gemeente Rotterdam, Deloitte, Teach32, Hogeschool Rotterdam, Willem de Kooning Academie, het HavenLab, het Rotterdam Logistics Lab, het Cambridge Innovation Center en het Havenbedrijf Rotterdam.

Bron: The Things Network – 010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.