T-Mobile en Huawei gaan netwerk nog beter en sneller maken

Na de baanbrekende lancering van de Go UNLIMITED-propositie in januari, zet T-Mobile nu de volgende stap in zijn UNLIMITED-strategie. Vandaag heeft T-Mobile Nederland een unieke partnerovereenkomst gesloten met Huawei, de huidige wereldleider op het gebied van telecommunicatieapparatuur. Met deze partnerovereenkomst werkt T-Mobile aan het beste UNLIMITED-netwerk met een ongeëvenaarde capaciteit en Gigabit LTE-ervaring. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over verschillende unieke R&D-initiatieven, om te beginnen de ontwikkeling en inzet van de eerste MIMO Active Antenna op LTE-technologie in Europa, gevolgd door de ontwikkeling van slimme small cell-netwerken en LTE-advanced.
T-Mobile Nederland is in 2016 door P3, ’s werelds meest gerenommeerde onderzoeksbureau, uitgeroepen tot ‘best geteste mobiele netwerk’ in Nederland. Voortbouwend op deze mijlpaal heeft T-Mobile Go UNLIMITED gelanceerd, onbeperkt mobiel internet, bellen en sms’en tegen een betaalbare prijs. De vandaag gesloten partnerovereenkomst is de tweede stap in de UNLIMITED-strategie, om Nederlandse klanten optimale kwaliteit, snelheid en eenvoud te bieden.
PIONIER
Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Go UNLIMITED was de ultieme propositie waarop onze klanten hebben gewacht. Het was een onconventionele zet, die tot dat moment als onhaalbaar werd gezien vanwege de exponentiële groei aan dataverkeer dat dit genereert. Maar het is ons doel om radicaal grenzen weg te nemen om zo onze klanten volledige vrijheid op mobiel internet te kunnen bieden. Ons netwerk is er klaar voor. Via ons nieuwe partnerschap zetten we stevig in op nieuwe technologie en de ontwikkeling van meer netwerkcapaciteit en snelheid die we in de toekomst nodig gaan hebben. Onze klanten zijn hiermee de komende jaren verzekerd van UNLIMITED datagebruik met de beste netwerkervaring. We hebben voor Huawei gekozen omdat ze voorop lopen in innovatie en we samen een uniek UNLIMITED netwerk kunnen opbouwen, vandaag en naar de toekomst toe. In Europa zijn we hiermee een pionier en dit kan door onze concurrenten niet worden gekopieerd.”
NIEUWE TECHNOLOGIE
De afgelopen vier jaar heeft T-Mobile Nederland een volledig nieuw, landelijk mobiel netwerk ingevoerd op basis van Huawei SingleRAN (SRAN). Dit levert het bedrijf een enorm concurrentievoordeel op. Met SRAN kan T-Mobile binnen zeer korte tijd en tegen lagere kosten capaciteit toevoegen. In de volgende fase van de netwerkontwikkeling gaat T-Mobile Nederland SRAN verder inzetten en een nieuwe reeks netwerkoplossingen ontwikkelen.
Rachid El Hattachi, Chief Technology Officer T-Mobile Nederland: “Dit is voor ons en onze klanten een baanbrekende overeenkomst. Alleen al in 2017 gaan we onze netwerkcapaciteit verdubbelen door gebruik te maken van onze sterke spectrumpositie en de meest geavanceerde technologie. We zetten LTE in op 2100MHz en 2600MHz, en we verhogen onze netwerksnelheid naar ruim 300 Mbps. Met de nieuwe overeenkomst kunnen we nieuwe technologieën introduceren, zoals actieve antennes, voor meer capaciteit en snelheid.”
De overeenkomst omvat tevens een uitbreiding van het huidige Managed Services-contract, waaronder uitbesteding van de uitrol van het netwerk en de inzet van het vaste net van T-Mobile Thuis, dat onlangs door T-Mobile Nederland is overgenomen.
Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Nederland, zei hierover: “We zijn heel blij met deze nieuwe stap in onze langdurige samenwerking met T-Mobile Nederland, die is gericht op maximalisatie van de volledige capaciteit van het mobiele netwerk en de innovatiekracht van beide bedrijven. We hebben samen het best geteste netwerk opgebouwd volgens de prestatietests van P3. Nu is het onze ambitie om dit nog veel verder door te trekken en de klanten van T-Mobile de komende jaren toegang te geven tot alles wat mobiel internet te bieden heeft, met de beste ervaring in de Nederlandse markt. Zo zien wij een Better Connected World.”
Bron: 4gmasten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.