Tele2 NL: 97 procent 4G-dekking met 3.500 antennes

Tele2 heeft een geografische dekking van 97 procent met zijn Nederlandse 4G-netwerk.

In totaal staan er zo’n 3.500 antennes van de mobiele operator verspreid over Nederland. Dat stelt Tele2 op zijn website. De dekking is niet vergroot sinds januari 2017.
De dekking buiten is beter dan de binnenhuisdekking, zo blijkt uit de dekkingskaart. Met name in de minder verstedelijkte oostelijke provincies zijn her en der nog forse gaten zichtbaar. Waar Tele2 geen eigen 4G-dekking biedt, vallen mobiele klanten nog terug op het 3G- en 2G-netwerk van T-Mobile, waarmee Tele2 al lang een wholesale-overeenkomst heeft.

Meeste antennes, meeste spectrum
Als T-Mobile en Tele2 toestemming krijgen om samen te gaan in één joint venture, dan ontstaat er een operator met in totaal zo’n 8.500 antenne-installaties (5.000 voor T-Mobile) en het meeste spectrum van alle Nederlandse operators.
Begin mei is de wens tot een JV officieel aangemeld bij de Europese Commissie. De Commissie beoordeelt op dit moment of T-Mobile en Tele2 een joint-venture mogen vormen. Brussel werkt in dit onderzoek samen met de ACM. De uitkomst van dit onderzoek wordt snel verwacht.

Bron: telecompaper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.