Verdeling op afroep 700 MHz vergunningen op de Noordzee

Agentschap Telecom gaat via het verdeelinstrument ‘verdeling op afroep’ (VOA) vergunningen uitgeven voor mobiele communicatie op de Noordzee. Via dit verdeelinstrument worden er in totaal drie vergunningen verdeeld van elk 2×10 MHz in het frequentiebereik 703-733 MHz gepaard met 758-788 MHz, op de vaste installaties op het Nederlands continentaal plat.

Een vergunning geeft het gebruiksrecht voor frequentieruimte van 2×10 MHz binnen het voornoemde frequentiebereik op deze installaties ter zee. De te verdelen vergunning is te vinden op de website van de Staatscourant: ‘Beschikking ontwerpvergunning 700 MHz vergunningen’.

Van 29 juni tot 21 juli 2020 vond de veiling plaats van onder meer de 700 MHz-vergunningen die geldig zijn op het land en de territoriale wateren. Een aanvraag voor de VOA-vergunning(en) op de installaties ter zee kan worden ingediend vanaf acht weken nadat Agentschap Telecom de 700 MHz-vergunningen gepubliceerd heeft in de Staatscourant. Dit betekent dat u vanaf 2 oktober 2020 een aanvraag kunt indienen. Hiervoor kunt u gebruik maken van het hiervoor bestemde aanvraagformulier VOA.

Elektronische communicatiekanaal: versleutelde e-mail

Zoals in de Regeling Verdeling op afroep is aangegeven, wordt bij publicatie van het aanvraagformulier bekend gemaakt via welk elektronisch communicatiekanaal tijdens de veiling wordt gecommuniceerd. Tijdens de uitvoering van de veiling maakt Agentschap Telecom gebruik van een versleutelde e-mail. Wanneer u een aanvraag indient, moet u daarbij ook uw publieke sleutel verstrekken. Hiervoor kunt u gebruik maken van de opensource software GPG4win (te downloaden via gpg4win.org) voor het versturen en ontvangen van versleutelde e-mails. De versleuteling vindt plaats met behulp van private en publieke beveiligingssleutels. Voor het versleutelen van uw berichten aan Agentschap Telecom gebruikt u de publieke sleutel van Agentschap Telecom voor deze VOA-verdeling. Deze publieke sleutel wordt binnenkort op deze pagina gepubliceerd. Wilt u al voor een eventuele veiling ook versleutelde berichten terug ontvangen, dan verzoekt Agentschap Telecom u om dat per e-mail via voa@agentschaptelecom.nl aan te geven en daarbij uw publieke sleutel aan Agentschap Telecom te verstrekken.

Aanvraagprocedure verdeelinstrument Verdeling op afroep

In de Regeling Verdeling op Afroepgewijzigd op 29 september 2020, is vastgelegd hoe de procedure werkt. De procedure start op het moment dat de eerste aanvraag is ingediend. Na indiening en beoordeling van deze eerste aanvraag, stelt Agentschap Telecom de uiterste datum voor het indienen van overige aanvragen vast. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. Na sluiting van deze indientermijn wordt op basis van de ingediende aanvragen vastgesteld of er sprake is van schaarste. Is er sprake van schaarste, dan worden de vergunning(en) via een veiling uitgegeven. Is er voldoende frequentieruimte beschikbaar, dan verkrijgen de aanvragers de vergunning direct.

De Regeling Verdeling op Afroep is op 29 september 2020 gewijzigd. Hierbij is onder andere de fax als communicatiemiddel bij een veiling geschrapt. Met de wijzigingen is de VOA regeling in lijn gebracht met de meest recente veilingprocedures.

U kunt vanaf 2 oktober uw aanvraag indienen

Bron: agentschap telecom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.