India bouwt wimax-netwerk voor kwart miljard gebruikers

India bouwt wimax-netwerk voor kwart miljard gebruikers

Het Amerikaanse bedrijf Soma Networks heeft aangekondigd dat het een wimax-netwerk in India gaat aanleggen dat 250 miljoen mensen moet gaan bedienen. Het wordt het grootste wimax-netwerk ter wereld.

Soma zal samen gaan werken met het staatsbedrijf Bharat Sanchar Nigam. Het wimax-netwerk zal de drie economisch snelst groeiende provincies in India van draadloos internet gaan voorzien. In drie jaar tijd moeten daartoe duizenden basisstations worden geplaatst, waardoor uiteindelijk de bewoners van vierhonderd steden draadloos toegang kunnen krijgen tot het internet. De downloadsnelheid zal maximaal 1,5Mbps bedragen, terwijl 256Kbps wordt gegarandeerd.

Het wimax-netwerk moet als aanvulling dienen op de overheidsplannen om in 2010 minimaal 20 miljoen vaste breedbandaansluitingen te verwezelijken, schrijft The Hindu Business Line. Doordat wimax tevens het platteland van snelle internettoegang kan voorzien, hoopt de overheid ook deze gebieden beter te laten profiteren van de snelgroeiende economie van het land. Als het project in de drie provincies goed verloopt, hoopt het consortium het netwerk op een nog grotere schaal uit te rollen. Analisten verwachten dat in 2011 naar schatting 46 procent van alle wimax-gebruikers zich in Aziƫ zullen bevinden.

Bron: life.tweakers.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.