KPN koopt debitel Nederland

KPN koopt debitel Nederland

Na langere periode van onzekerheid is er nu zekerheid, het doek van debitel is gevallen. De klanten worden verdeeld over KPN en Vodafone.

KPN en debitel AG hebben overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van debitel’s Nederlandse activiteiten. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. Debitel Nederland is de grootste Mobile Virtual Network Operator (MVNO) in Nederland. KPN neemt met de acquisitie circa 300.000 post paid en 230.000 pre paid klanten over. Deze klanten worden al bediend via het KPN netwerk.

Een deel van de debitel-klanten belt via het Vodafone-netwerk. Deze klanten, volgens schatting van Telecompaper ruim 300.000, gaan over naar Vodafone. Dit werd door KPN en Vodafone bevestigd. Vodafone doet geen uitspraken over zijn deel van de overname.

In 2007 had debitel Nederland een netto-omzet van ongeveer 247 miljoen euro. Het bedrijf telt 130 FTE’s.

Na de overname van Telfort in 2005, is deze acquisitie een verdere versteviging van KPN’s positie op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie.

De overname is nog afhankelijk van goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden zijn op de hoogte gesteld en zullen worden gevraagd om advies.

Bron: telecomlog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.