Samenwerking Tele2 T-Mobile / delen van antennes/ antenne-opstelpunten

Tele2 en T-Mobile hebben elkaar gevonden in een site sharing overeenkomst waarbij Tele2 Nederland voor de uitrol van zijn 4G-netwerk gebruik gaat maken van de antenne opstelpunten van T-Mobile Nederland.

Beide bedrijven tekenen daartoe vandaag op 14 augustus een overeenkomst. Ook verlengen de twee operators het bestaande MVNO-contract met vijf jaar. De site sharing overeenkomst geeft Tele2 toegang tot het overgrote deel van de antennes op daken en masten van T-Mobile in Nederland. Beide providers gebruiken de antennes voor hun eigen frequenties en afzonderlijke landelijke mobiele netwerken. Het delen van de antenne opstelpunten levert beide providers kostenbesparingen op in uitrol en onderhoud van het netwerk. T-Mobile startte eerder dit jaar met het programma ‘Samen meer bereiken’. Hierin investeert T-Mobile honderden miljoenen euro’s in de modernisering van haar 2G en 3G-netwerk en de uitrol van het nieuwe 4G-netwerk. T-Mobile en Tele2 delen vanaf nu antennes, staalconstructies en andere niet-intelligente onderdelen op de gezamenlijke locaties. De apparatuur die de gesprekken en mobiele data stuurt, wordt door beide partijen afzonderlijk geïnstalleerd. De daadwerkelijke netwerken van T-Mobile en Tele2 blijven dus compleet van elkaar gescheiden. Het 4G-netwerk van T-Mobile na de zomer gefaseerd beschikbaar, beginnend in Groot-Amsterdam. Daarna volgen de grote steden en de rest van de Randstad. De uitbouw loopt van west naar oost en moet in de tweede helft van 2014 zijn afgerond. De ombouw en opbouw zijn deel van het netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’, waarin ook de dekking en capaciteit van het 3G-netwerk worden verbeterd. In februari liet Claudia Nemat, verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van T-Mobile, al weten in kleineren landen – waar Nederland toe behoort – open te staan voor network sharing. T-Mobile is op dit moment druk met de uitrol van het 4G-netwerk. Woordvoering wil nog geen exacte datum van lancering noemen. Het bedrijf heeft een contract afgesloten met Huawei voor de levering van de 4G-apparatuur. Tele2 heeft nog niks laten weten over zijn 4G-uitrolstrategie. Jan-Willem te Gussinklo, woordvoerder van Tele2, laat weten dat het bedrijf verwacht 3.500 tot 4.000 opstelpunten nodig te hebben. Hij kan nog niks zeggen over waar het bedrijf begint met de uitrol. Ook is nog niet bekend gemaakt met welke vendors Tele2 in zee gaat. Op 5 september geeft Tele2 openheid over de 4G-strategie. Als MVNO maakt Tele2 op dit moment gebruik van het netwerk van T-Mobile. De verlenging van dit contract zorgt ervoor dat alle Tele2-klanten ook de komende vijf jaar kunnen blijven bellen en internetten via 2G en 3G verbindingen. Zodra Tele2 haar eigen 4G-netwerk voltooit, zal 2G en 3G als terugvalmogelijkheid dienst doen.

Mogelijk dat u als eigenaar van een object met een T-Mobile telecom-opstelpunt wordt benaderd door T-Mobile.

Dan kunnen de volgende vragen gesteld worden:

-Mag het opstelpunt gedeeld worden met een andere telecom-operator?

-Zijn er vergunningen benodigd of is er toestemming nodig van de eigenaar en/ of bewoners van het object?

-Waar moet u op letten?

Indien u een gedegen advies wenst neemt u dan contact met PROPERTY-TELECOM.

PROPERTY-TELECOM, een professioneel service-georiënteerd bedrijf, richt zich reeds meer dan 10 jaar op het beheer en management van onder andere (mobiele) GSM, LTE, TETRA, UMTS en WIMAX telecom-opstelpunten, ten behoeve van mobiele telecommunicatie en/ of internet, welke zijn gerealiseerd door telecom-operators op één of meerdere van uw vastgoedobjecten.

PROPERTY-TELECOM verleent diensten aan vastgoedeigenaren door hen te assisteren bij het dagelijks beheer van bestaande en toekomstige contractuele verplichtingen met betrekking tot deze (mobiele) telecom-opstelpunten en er zorg voor te dragen dat zij maximaal rendement behalen. Onze missie is om problemen op te lossen, welke verbonden zijn aan het verkrijgen, het hebben en/ of het verwijderen van een antenne-opstelpunt op uw vastgoedobject.

Door het werk voor u uit handen te nemen kan uw organisatie zich volledig richten op haar eigen ‘corebusiness’.

Onze klanten zijn woningcorporaties, institutionele vastgoedbeleggers, vastgoedbeheerders, hotelketens, verpleeg- en verzorgingstehuizen, scholengemeenschappen, ziekenhuizen en andere vastgoedeigenaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.