KPN overweegt overname Belgische Tele2

DEN HAAG – KPN overweegt het Belgische telecombedrijf Tele2/Versatel Belgium over te nemen. Met de eventuele overname is ongeveer 100 miljoen euro gemoeid. Dat heeft KPN dinsdag bekendgemaakt.
Het Nederlandse telecomconcern bevestigde hiermee berichten die eerder opdoken in Belgische media. Tele2/Versatel is actief als aanbieder van vaste telefonie en – op kleinere schaal – van mobiele telefonie.

Versatel liet weten dat KPN niet het enige bedrijf is dat interesse heeft in de Belgische operator. KPN is in Belgiƫ al eigenaar van het mobieletelefoniebedrijf BASE.

Bouygues Telecom
KPN zou volgens geruchten ook willen meedoen met het bieden op het Franse mobieletelefoniebedrijf Bouygues Telecom. Maar dat is volgens KPN niet aan de orde.
KPN maakte verder bekend het huidige aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro sneller te willen afronden om zo te kunnen profiteren van de lagere beurskoersen. Door het huidige prijsniveau kan KPN meer aandelen inkopen.
Tot nu toe kocht KPN 48,7 miljoen aandelen in tegen een gemiddelde prijs van 11,98 euro, waarmee bijna 60 procent van het totale programma is afgerond. Het aandeel sloot maandag op 10,82 euro.

Bron: ANP, 14 augustus 2007

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.