Concurrentie op telefonie en kabel in volgende fase

OPTA wil de verplichtingen schrappen die gelden voor KPN op de consumentenmarkt voor vaste telefonie. Op de zakelijke markt worden regels aangescherpt net zoals bij kabelaanbieders.

KPN zou hierdoor voortaan niet meer gebonden zijn aan verplichtingen bijvoorbeeld over mimimum- en maximumtarieven voor consumenten. Ook mag het telecomconcern vrijer de concurrentiestrijd aangaan met alternatieve aanbieders.

Op de zakelijke markt zal KPN worden gebonden aan strengere regulering omdat de OPTA in dat segment onvoldoende concurrentie ziet.

Kabelaanbieders kunnen meer verplichtingen tegemoet zien. ‘Terwijl de dominantie van KPN op haar thuismarkt, telefonie, voor een deel doorbroken is, hebben de kabelmaatschappijen op de omroepmarkt nog steeds een hoog marktaandeel’. Casema, @Home en Multikabel zijn samengevoegd tot Ziggo. Digitenne, IP TV en satelliet oefenen volgens de toezichthouder nog onvoldoende druk uit op de kabeltarieven en hebben niet voor meer keuze in het kabelpakket gezorgd. Zo kunnen consumenten straks kiezen van wie zij het analoge TV-pakket afnemen, net zoals zij nu al kunnen kiezen tussen verschillende telefoonaanbieders via het netwerk van KPN.

Bron: telecomlog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.