UMTS Nieuws KPN

KPN kampt met UMTS-storing in regio Amsterdam

AMSTERDAM – Klanten van Tele2 en KPN in de regio Amsterdam kunnen donderdagmiddag last ondervinden van een storing in het UMTS-netwerk van KPN.
De provider laat tegenover NU.nl weten dat er iets mis is gegaan bij werkzaamheden die in de nacht van woensdag op donderdag zijn uitgevoerd.

Een woordvoerdster van KPN benadrukt dat de storing alleen klanten treft die gebruik maken van mobiel internet via UMTS. “GPRS is wel gewoon beschikbaar en sommige telefoons schakelen daar automatisch op over.”

“We hadden verwacht dat de problemen als gevolg van de werkzaamheden vanochtend opgelost zouden zijn, maar dat is niet het geval. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan een oplossing, maar we kunnen nog niet zeggen wanneer de storing voorbij is.”

Tele2
Ook klanten van Tele2 kunnen problemen hebben met de mobiele verbinding omdat deze provider voor een deel gebruik maakt van het netwerk van KPN. Een woordvoerder van Tele2 laat weten dat er bij de provider zelf geen grote storing is en dat er vooralsnog niet overdreven veel meldingen binnenkomen.

Bron: nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.