T-Mobile bereikt overeenkomst met Vodafone over overname vaste netwerkdiensten

T-Mobile wil de vaste netwerkdiensten van Vodafone overnemen. De provider krijgt er daarmee 150.000 klanten bij. Het verkopen van onderdeel dat die diensten aanbiedt was een voorwaarde van de Europese Commissie om de fusie tussen Vodafone en Ziggo goed te keuren.

De bedrijven hebben niet bekendgemaakt welk bedrag met deĀ overname is gemoeid en zijn in afwachting van goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit, de Europese Commissie en de ondernemingsraden van de bedrijven. De providers verwachten dat de overname in december kan worden afgerond.

T-Mobile krijgt met de overname de divisie van Vodafone Nederland in handen die consumentendiensten aanbiedt op het vaste netwerk van KPN. Het gaat om de diensten die onder de noemer Vodafone Thuis worden aangeboden, zoals breedbandinternet, vaste telefonie en televisie.

Op dit moment heeft T-Mobile nog geen vast netwerk en biedt het dergelijke diensten niet aan. Als de provider het vaste netwerk van Vodafone in handen krijgt, wil het ‘gecombineerde’ producten en diensten gaan aanbieden. Daarmee doelt de provider waarschijnlijk op triple-play-abonnementen voor zowel mobiel- als vast internet en televisie.

T-Mobile heeft in het verleden internetaansluitingen via een vast netwerk aangeboden, maar deed dat onder de naam Online, dat het in 2007 na de overname van Orange Nederland in handen kreeg. In 2013 verkocht de provider de divisie voor vast internet.

Vodafone moest zijn vaste netwerkdiensten in de verkoop zetten van de Europese Commissie. Dat was een van de voorwaarden om de fusie tussen Vodafone en Ziggo goed te keuren. Doordat Vodafone zijn vaste netwerkdiensten afstoot, moet er meer concurrentie op de markt voor vaste aansluitingen ontstaan.

Uit een interne e-mail van Vodafone, die door Tweakers is ingezien, blijkt dat T-Mobile alle medewerkers van Vodafone Thuis overneemt, op de klantenserviceteams na. Wel zal de klantenservice van Vodafone op contractbasis nog diensten leveren, voor een periode van drie maanden tot maximaal twee jaar.

Bron: Tweakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.