‘Tientallen dorpen hebben slechte mobiele ontvangst’

In tientallen Nederlandse dorpen hebben inwoners slecht mobiel bereik.

Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en regionale omroepen, waar 23.000 mensen aan hebben meegedaan. Vooral in Drenthe en Noord-Brabant is volgens de onderzoekdeelnemers de mobiele verbinding ondermaats.

Bij het onderzoek werd aan mensen gevraagd een cijfer te geven aan hun mobiele netwerk. In negentien dorpen kreeg de kwaliteit van het netwerk lager dan een drie. In een wijk in Lelystad scoorde de ontvangst ook laag.

Van de negentien dorpen met een laag rapportcijfers, liggen er zes in Drenthe. Daarnaast zouden veel klachten afkomstig zijn uit Noord-Brabant.

Locaties die lager dan een drie gemiddeld geven, bevatten relatief weinig onderzoekdeelnemers. Als er wordt gekeken naar locaties waar meer dan twintig deelnemers hebben gereageerd, is het laagste cijfer een 3,6 in de Drentse gemeente Westerveld.

Door het slechte mobiele bereik kunnen mensen vaak niet bellen of gebeld worden. Het alarmnummer 112 zou ook moeilijk te gebruiken zijn.

Providers

KPN erkent dat sommige delen van Nederland nog niet gedekt zijn. Volgens de provider zou echter minder dan 1 procent geen dekking hebben.

Vodafone noemt de onderzoeksresultaten “niet representatief”. Volgens de operator kan het onderzoek op alleen dekking binnenshuis slaan, waardoor het niks zou zeggen over algehele dekking in Nederland. Het bedrijf erkent dat dekking in een huis moeilijker te verwezenlijken is, in verband met betere isolatie.

Bron: nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.