T-Mobile Nederland neemt Tele2 over

T-Mobile in Nederland neemt Tele2 over. De provider zegt dat het hiermee een geïntegreerde telecomaanbieder in Nederland wil worden om zo beter de concurrentie aan te kunnen met KPN en Vodafone-Ziggo. T-Mobile stelt dat hiermee onder meer de concurrentie op de vaste markt wordt vergroot.
T-mobile zegt dat er met de overname meer concurrentie komt op de Nederlandse telecommunicatiemarkt. De overname van Tele2 past volgens het bedrijf in een langetermijninvesteringsvisie van moedermaatschappij Deutsche Telekom. Volgens deze visie moet T-Mobile in Nederland succesvoller worden en de Nederlandse telecommarkt verder openbreken.
Met de overname zal wel een speler met een eigen netwerk van de mobiele markt verdwijnen. Tot nu toe zijn er vier providers met een eigen mobiele netwerk, maar na de overname zullen dat er drie zijn. T-Mobile en Tele2 beconcurreerden elkaar met abonnementen met onbeperkt mobiel internet. Beide providers zaten bovendien in elkaars vaarwater door te concurreren op prijs.
Volgens de directeur van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, richt zijn bedrijf zich hiermee specifiek op het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo: “Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden. We zullen nooit stoppen met het doorbreken van conventies en we blijven de sector de komende jaren uitdagen”, aldus Abildgaard.
De overname is niet alleen gericht op vaste en mobiele diensten, maar ook op de zakelijke markt. T-Mobile stelt vast dat de geïntegreerde pakketten voor mobiele en vaste diensten steeds populairder worden bij de consument en daardoor is het aanbieden van vaste diensten volgens het bedrijf van groot belang om concurrerend te blijven. Ook biedt de overname van Tele2 volgens T-Mobile voordelen op het gebied van kostenbesparingen en wordt het gemakkelijker om nu in en in de toekomst 5g-diensten en netwerkinnovaties sneller door te voeren.
De holding van T-Mobile Nederland neemt 100 procent van de aandelen van de holding van Tele2 over. Tele2 Zweden wordt voor 25 procent aandeelhouder van de holding van T-Mobile Nederland. Deutsche Telekom blijft eigenaar van 75 procent van de aandelen van de T-Mobile Nederland-holding. T-Mobile Nederland betaalt 190 miljoen euro aan Tele2 en Tele2 krijgt een aandeel van 25 procent in het nieuwe gecombineerde bedrijf. T-Mobile verwacht dat de overname in de tweede helft van 2018 zal zijn afgerond. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door in ieder geval toezichthouder ACM.

Bron: Tweakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.