Vodafone verhoogt snelheid mobiel netwerk

Vodafone verhoogt snelheid mobiel netwerk

Vodafone gaat de snelheid van zijn 3G-netwerk verhogen tot 28,8 Mbps. Dat is twee keer zo snel als de huidige maximale beschikbaarheid.

Binnen enkele weken moet de uitrol van het mobiele netwerk zijn afgerond. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag moet het dan al mogelijk te zijn om met een snelheid van maximaal 28 Mpbs mobiel te internetten. Niet alleen de snelheid van mobiel internet op de umts-masten wordt verhoogd, ook de glasvezelverbindingen tussen antennelocaties worden onder handen genomen. De provider claimt dat het na deze snelheidsverhoging het snelste mobiele netwerk van Nederland in handen heeft.
Volgens Vodafone maakt de upgrade deel uit van een serie investeringen voor verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. De uitrol met betrekking tot het verhogen van de snelheid kan ervoor zorgen dat er tijdelijk verminderde dekking is. Om slechte dekking zoveel mogelijk te voorkomen worden locaties waar wordt gewerkt overgenomen door aangrenzende of mobiele zendinstallaties.

T-Mobile gaf onlangs in mei aan dat zij hun 3G-capaciteit gaan verdubbelen naar aanleiding van alle klachten over de dekking. De nieuwe tarieven van Vodafone na de upgrade zijn nog niet bekend. Begin juli verwacht Vodafone meer informatie te geven over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de nieuwe snelheid.

Bron: Bright.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.