VNG wil inbreng gemeenten voor nieuwe antenneconvenant

Het antenneconvenant 2010 verloopt eind 2019. Hierin staan afspraken hoe de overheid en de telecomsector in de praktijk invulling geven aan de zorgvuldige plaatsing van vergunningsvrije antennes voor dekking van mobiele netwerken. Denkt u mee over de gemeentelijke belangen in het nieuwe convenant?

Nieuw convenant
Met het aanstaande antenneconvenant wordt ook de komst van het 5G netwerk meegenomen. Met deze nieuwe generatie mobiele techniek gaan de snelheden van het mobiele netwerk drastisch omhoog. Om dit te bewerkstelligen zijn vele malen meer antenne opstelpunten in iedere gemeente nodig. Gemeenten zullen mogelijk meer dan nu belangen moeten gaan afwegen, zoals goede dekking voor iedereen versus ruimtelijke inpassing. Mede daarom kan voor uw gemeente het belang groot zijn om betrokken te zijn bij de totstandkoming van het nieuwe antenneconvenant.

Klankbordgroep
Om het gemeentelijk belang goed in het nieuwe convenant te borgen, richt de VNG een gemeentelijke klankbordgroep op en nodigt u als gemeente uit om hier aan deel te nemen. Het werk van de gemeentelijke klankbordgroep vindt vooral via het ROMnetwerk (online forum) plaats. De tijdsbesteding is ongeveer enkele uren per maand en het streven is om vóór de zomer van 2019 een eerste versie van het convenant klaar te hebben. De klankbordgroep levert input aan de VNG delegatie bij het overleg met het Rijk en de telecomsector.

Bron: telecompaper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.