Mobiele bereikbaarheid en de rol van woningbouwcorporaties

Het is belangrijk dat operators voor antenne- installaties gebruik kunnen maken van de daken op hoge gebouwen, met name in een stedelijke omgeving. Omdat deze daken vaak in eigendom zijn van woningbouwcorporaties wordt steeds vaker een beroep op hen gedaan om medewerking te verlenen. De uitdaging die mobiele operators hebben om een goede mobiele bereikbaarheid en voldoende internetsnelheid te blijven garanderen in 98% van het grondgebied van elke gemeente, is enorm. De capaciteitsvraag van gebruikers groeit exponentieel en brengt met zich mee dat de huidige antenne opstelpunten steeds weer gemoderniseerd moeten worden en er ook weer nieuwe nodig zijn.

Er bestaat nog steeds weerstand tegen de plaatsing van antennes. Antennes worden niet altijd mooi gevonden en er bestaan zorgen voor de gezondheidseffecten. De nieuwste generatie mobiele infrastructuur zorgt tevens voor toepassingen die nu en straks van groot belang zijn, ook voor bewoners. Met name in het sociaal domein en de gezondheidszorg doen ter ondersteuning van kwetsbare inwoners steeds meer apps en andere digitale toepassingen hun intrede. Door deze toepassingen worden onder andere innovatieve woon- en zorgdiensten mogelijk, waardoor inwoners langer thuis kunnen blijven wonen.

Indien het beleid over antenne-installaties van uw organisatie onder druk staat al dan niet als gevolg van zorgen onder bewoners kunnen wij hierbij van dienst zijn.

De ervaring leert dat goede voorlichting door onafhankelijke instanties de zorgen van bewoners nagenoeg kan wegnemen en acceptatie van de noodzaak van deze essentiële infrastructuur wordt bevorderd.

Property-Telecom B.V., een onafhankelijke partij welke reeds meer dan 18 jaar op de markt actief is, heeft in de loop der jaren tientallen woningbouwcorporaties voorzien van advies op het gebied van beleid en beheert daarnaast ook voor vele corporaties, VvE’s en andere marktpartijen de contracten van antenne-opstelpunten.

bron: PT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.