T-Mobile verandert van naam en gaat verder als Odido

T-Mobile Nederland heet voortaan Odido. Het telecombedrijf gaat verder als onafhankelijk Nederlands merk en maakt van onbeperkt bellen en internetten de standaard. Ook de merknaam Tele2 wordt vervangen door Odido.

Het bedrijf wil onder de vlag van Odido een andere koers varen dan onder de naam T-Mobile. “Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om de mensen”, zegt CEO Søren Abildgaard. Dat moeten klanten vooral gaan merken in de dienstverlening van Odido.

Zo krijgt de provider een verbindingsservice, waarmee klanten zich bij Odido kunnen melden als hun bereik slecht is. Dat gaat voorlopig telefonisch, maar kan binnenkort ook via een app. Verder zegt het bedrijf voor zijn klantenservice minder te willen leunen op automatische antwoorden en juist te willen focussen op menselijk contact, ook buiten kantooruren en in het weekend.

“Alle telecomproviders doen nu min of meer hetzelfde”, zegt commercieel directeur Tisha van Lammeren van Odido. “Als je kritisch naar je eigen producten en diensten durft te kijken, realiseer je dat het anders moet. Mensen zijn bezorgd over de veiligheid op het internet, vinden onbeperkt internet of glasvezel prijzig en de klantenservice bellen blijft een ongemak.”

Zorgen over databundel moeten verdwijnen

Bij Odido wordt onbeperkt data en bellen de standaard. “Iedereen moet altijd in verbinding kunnen staan en zich geen zorgen hoeven maken om datalimieten”, zegt de provider.

Er komen daarom nieuwe abonnementen met onbeperkt mobiel internet die passen bij de wensen van de klant. Hoe die abonnementen er in de praktijk precies uitzien, is nog niet bekend.

Ook is nog onduidelijk wat de herpositionering van T-Mobile en Tele2 betekent voor bestaande klanten. Overigens verdwijnen niet alle merken van het bedrijf. Zo blijven Simpel en Ben actief en blijft ook Tele2 Thuis bestaan.

Bron: nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.